Nieuws

Bergen van zware voertuigen zoals vrachtwagens 
en touringcars is werk voor specialisten.

 

Contact opnemen

Terug naar overzicht

Chauffeur Herman: "Ik kom op de mooiste plekken."

Herman Venderbos is chauffeur gesloten transport. Dat wil zeggen dat hij exclusieve en klassieke auto's vervoert in een gesloten vrachtwagen door heel Europa. Hij zorgt ervoor dat deze auto's schoon en schadevrij van a naar b komen. We vroegen hem: wat maakt dit werk zo leuk?

Chauffeurs van gesloten transport (ook wel: special cartransport) brengen bijzondere en kostbare wagens van de ene naar de andere locatie. De wagens worden in een gesloten vrachtwagen vervoerd, zodat ze niet in aanraking komen met weer en wind. Zo blijven ze schoon en schadevrij. Het is een discrete en veilige manier van vervoer. Gesloten transport wordt veel ingezet voor auto- of motorshows, race-evenementen of film- en fotoreportages op locatie.

Rijden door heel Europa

Chauffeur Herman komt overal en nergens: "Voor mijn werk kom ik op de mooiste plekken. Vaak zijn dat plekken waar de gemiddelde Nederlandse chauffeur nooit zal komen. Denk aan Kiruna in Lapland of aan eilanden als Mallorca. Deze baan biedt me enorm veel afwisseling en dat maakt het zo interessant."

"De ene week brengt het werk me naar relatief onbewoonde plekken, waar de wegen best uitdagend kunnen zijn. De week erop rijd ik in het altijd drukke Parijs. Iedere rit heeft zo zijn charmes. Meestal ben ik meerdere dagen tot weken onderweg. Dat heeft ermee te maken dat ik de wagen in één keer zelf van deur tot deur breng. Bij open transport gebeurt het wel eens dat de auto eerst moet worden opgehaald, voordat hij op de uiteindelijke trailer terecht komt. Dat brengt extra risico's met zich mee."

Werkzaamheden

"Het grootste gedeelte van mijn werktijd besteed ik aan vaste klanten. Voor hen vervoer ik meestal showmodellen voor foto- en video-opnames. Laatst was ik een week naar Madrid voor zo'n shoot. Ter plekke zorg ik ervoor dat de wagen op de juiste plek staat en schoon is. Daarnaast ondersteun ik af en toe de crew. Bijvoorbeeld met het eruit halen van een deur of onderdeel, zodat de camera er beter bij kan. Aan het einde van de shoot zorg ik dat de wagen spic en span de trailer ingaat. Ik ben altijd als eerste aanwezig en als laatste weer weg. Het is echt een super mooie job, zeker voor iemand die dol is op auto's."

Waarom kiezen voor gesloten transport?

"Gesloten transport zorgt voor exclusiviteit en voor veiligheid. Naast dat de auto van deur tot deur wordt vervoerd, is de wagen ook niet zichtbaar. Voor conceptmodellen is dit natuurlijk een vereiste. Voor particulieren met kostbare auto's geeft het een veilig gevoel. Ik ben de enige die met de auto in aanraking komt. Dat stukje zekerheid is veel waard."

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Contact opnemen